Rólunk

Egy kedves barátommal éppen beszélgettünk a gyerekkori pásztorkutyás élményeinkről, amikor egyszer csak odaszegezte nekem:

Te! Meg kéne csinálni egy profi pásztorkutyás konferenciát! Te már csináltál ilyet!

Ahogy szokott lenni, a szó bennszakadt. Hirtelen nem is tudtam mit válaszolni, annyira meglepett a felvetés, hiszen célirányosan a témában már létrejöttek szimpóziumok, előadásokkal tarkított fórumok. De barátom csak egyre mondta, hogy megérett az idő valami újra. Néhány perc múlva én törtem meg az átmeneti csendet, mondván:

“Mást kell csinálni. Olyan platformot kell létrehozni, ahol összeadódik a tudás és a tapasztalat. Ténylegesen egyirányba mutató kezdeményezések jönnek létre, illetve a korábbiak magasabb szintre léphetnek. Az összefogásról és a lényegi fejlődésről kellene együtt gondolkodni, majd tenni tudni.”

Így indult minden, a gyermekkori emlékektől, az első pillanattól amikor az arcomba lihegett egy nagy kuvasz kan. A szőre illatától. És a hibáktól, amelyket ma már jól tudom, hogy elkövettem.

A szándékunk ténylegesen ez. A meglévő erőbázisokat felszínre hozni, értékként megbecsülni és segíteni az építő kibontakozás irányába. A testvéri barátság mentén, a közös gyökerek kultúrájában és az együttműködésben rejlő jövő ígéretével indultunk útnak.

H.Gy.